Tentoonstelling ‘Het Wierdenmenu’ in museum Wierdenland

EZINGE – In het museum Wierdenland in Ezinge is van 2 juli tot en met 30 oktober 2016 de tentoonstelling ‘het Wierdenmenu’ bezichtigen. Deze culinair historische expositie geeft een verrassend kijkje in de keuken van de wierdenbewoners.

Binnen de archeologie zijn veel sporen van het vangen, verzamelen, koken en bewaren van voedsel gevonden. Potten, zeven, haarden, graan en hazelnoten: archeologische vondsten die tot allerlei vragen leiden. Wat aten de wierdenbewoners? Hoe bewaar je voedsel als je geen koelkast of vriezer hebt? En hoe gezond was dat menu nou eigenlijk?

Op tal van manieren van manieren geeft de tentoonstelling antwoord op deze vragen.
Er is te zien op welke manier en wat er gekookt werd, archeologische vondsten maar ook moestuinbakken met oude gewassen in de tuin van het museum. De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met culinair etnoloog Carolina Verhoeven van het Culinair Erfgoedcentrum en archeoloog dr. Mans Schepers van het Groninger Instituut voor Archeologie. Gedurende de expositieperiode serveert café-restaurant Hamming in Garnwerd een speciaal Wierdenmenu. Daarnaast worden workshops, lezingen en excursies georganiseerd.

Voor actuele informatie: www.wierdenland.nl en op de Facebookpagina.

Museum Wierdenland
Van Swinderenweg 10
9891 AD Ezinge