‘Huisregels’ moeten Marktplein in Winschoten veiliger maken

WINSCHOTEN – Op het Marktplein in Winschoten zijn vrijdagmiddag borden geplaatst met daarop de ‘huisregels’ van het plein. Met het aanbrengen van de vier borden wordt het gezamenlijke belang van horeca, politie en gemeente benadrukt.

In nauw overleg tussen de horeca-ondernemers, de gemeente en politie werden acht regels opgesteld. Deze moeten benadrukken en er toe bijdragen dat het belangrijkste uitgaanscentrum van Winschoten voor iedereen gezellig en veilig is. Burgemeester Pieter Smit en Jos Bruining, unit-chef van de politie, brachten het eerste bord aan in aanwezigheid van de plaatselijke horeca-ondernemers.

De regelmatige en voortdurende overlast die op het Marktplein met name in de weekenden wordt veroorzaakt, is zowel de gemeente als politie en horeca een doorn in het oog. Het doel van de plaatsing van de huisregelborden is dat het uitgaanspubliek zich houdt aan de regels.
Het naleven van de vastgestelde regels is niet vrijblijvend. Tegen overtreding van de regels zal in voorkomende gevallen door de politie dan ook worden opgetreden.