FC Groningen begint aan het nieuwe seizoen

HAREN – FC Groningen is zondagmiddag in Haren begonnen aan het nieuwe seizoen. De aanwezige supporters zagen voor het eerst de nieuwe trainer Ernest Faber in actie. Ook nieuwelingen Ruben Yttergard Jenssen en Tom van Weert waren aanwezig op het trainingsveld.

Eerste training

De traditionele eerste training vond plaats op Sportpark de Koepel in Haren. Op dit sportpark trainde de Trots van het Noorden voorgaande seizoenen de gehele voorbereiding, maar vanaf maandag traint de ploeg van Ernest Faber op de trainingsvelden van Sportpark Corpus den Hoorn in Groningen.

Nieuwelingen

Om 15:00 uur werden de stafleden en de spelers geïntroduceerd door stadionspeaker Jan Wildeman. Nadat Ernest Faber voor het eerst op het trainingsveld verscheen kwamen aanwinsten Ruben Yttergard Jenssen en Tom van Weert als laatste naar buiten. Ook waren Martijn van der Laan, Tom Hiariej en Yoëll van Nieff van de partij. Zij keerden terug van een uitleenbasis.

13548773_982547088529585_715811414_o

Versterkingen

De aftrap van het nieuwe seizoen werd door ruim 800 belangstellenden bezocht. Tijdens de training kwamen onder andere Algemeen directeur Hans Nijland en Technisch manager Peter Jeltema aan het woord. Zij bevestigden dat FC Groningen nog op zoek is naar versterkingen, maar op namen werd niet ingegaan. Wel werd duidelijk dat er in ieder geval gezocht wordt naar twee verdedigers.

13517842_982547078529586_427048758_o

Hendrik Jan Nijboer Toernooi

Voorafgaand aan de training vond het Hendrik Jan Nijboer Toernooi plaats op het sportpark in Haren. Het prestigieuze toernooi voor D-pupillen werd dit jaar gewonnen door Bedum D1. In de finale werd Helpman D1 met 1-0 verlagen.Hierdoor kregen de spelers van Bedum een leuke plaats vooraan het veld, om de spelers van FC Groningen tijdens de introductie een warm onthaal te geven.

13509803_982547081862919_1584530606_o

Na afloop van de training namen de spelers alle tijd voor het geven van handtekeningen. De aanwezige kinderen konden ook op de foto met hun voetbalhelden. Op vrijdag 1 juli speelt FC Groningen in Zandeweer de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Traditiegetrouw is RWE Eemsmond dan de tegenstander.