De Oude Bieb wordt zelfstandige stichting

GRONINGEN – De Oude Bieb in Lewenborg viert op vrijdag 1 juli dat het een zelfstandige stichting wordt. De Oude Bieb is sinds 2014 te vinden in de voormalige bibliotheek in Lewenborg en is een bewonersinitiatief, die zich richt op mensen met een laag inkomen.

De Oude Bieb is een laagdrempelige ontmoetingsplek, vooral gericht op mensen die van een minimuminkomen rond moeten komen. Er vinden diverse activiteiten plaats en er kunnen cursussen gevolgd worden. Daarnaast is er de Biebshop: een tweedehandswinkel met o.a. kleding. En een grote moestuin waar bewoners ervaring kunnen opdoen met groente en fruit verbouwen.

De gemeente subsidieerde ‘De Kunst van het Rondkomen’ en vanuit dat armoedeproject bleek er behoefte aan een plek als deze. Lefier stelt het gebouw beschikbaar en de gemeente heeft tot nog toe de financiële ondersteuning voor haar rekening genomen. Het aantal activiteiten is de afgelopen jaren steeds groter geworden en De Oude Bieb is inmiddels een vaste waarde in Lewenborg.

Tijd om op eigen benen te gaan staan. Gemeentelijke subsidie is er nog steeds, maar de stichtingsvorm biedt mogelijkheden om ook andere geldbronnen aan te boren en nieuwe initiatieven te ontplooien. Lefier heeft het gebouw voor de komende jaren ter beschikking gesteld. Dat biedt een goede basis voor een succesvolle toekomst. Op 1 juli wordt gevierd dat er een nieuwe start wordt gemaakt.