Record aantal schepen tijdens afterparty Delfsail

HOOGEZAND-SAPPEMEER – Een record aantal schepen komt van 7 tot en met 9 juli naar het maritiem-cultureel evenement Watervloot, dat voor de vierde keer wordt georganiseerd in Hoogezand-Sappemeer. Maar liefst 59 historische schepen zullen aanmeren in de haven van Martenshoek.

Voor de schippers die aan het nautisch spektakel Delfsail deelnemen is het een soort ‘after-party’. Zij varen voor ze naar huis gaan via Nieuw Statenzijl en Nieuweschans – of binnendoor voor de kleinere schepen – naar Winschoten en als laatste nemen ze deel aan de Watervlootdagen in Hoogezand-Sappemeer. Eeuwenlang is scheepsbouw voor deze gemeente van groot belang geweest en nog steeds. Het publiek kan tijdens Watervloot IV vier dagen lang genieten van een prachtig stuk cultuurhistorie in de haven.

Er is enorm veel te zien en te doen voor jong en oud tijdens Watervloot IV in en rond de haven van Martenshoek. Er is ook veel aandacht voor kunst en cultuur, zo wordt op vrijdagavond 8 juli in galerie Werfkade 16 de expositie ‘Door de lens van de meester’ geopend. Deze expo is gedurende de watervlootdagen te bezoeken. Op zaterdag 9 juli is er een gevarieerd programma met een kunstmarkt, een warenmarkt annex nautische markt en straattheater van Close Act. Dit wereldberoemde theatergezelschap zorgt voor spektakel door met hun Saurussen – lange kolossale wezens uit de prehistorie van 5 meter hoog en 7 meter lang – door het publiek te lopen. Er is die dag entertainment voor jong en oud. Zo is er een gevarieerd muziekaanbod met optredens van het klarinetensemble onder leiding van John de Beer, het piratenkoor ‘Voorwaarts Voorwaarts’, DJ Jack , De Pretband Fanfare HS en De Dwaarsliggers uut Grunn.

Programma-info op www.watervloot.nl.