Teken een groot probleem in Groningen

PROVINCIE – Inwoners van de provincies Groningen en Drenthe lopen het meeste risico op een tekenbeet. In Groningen worden 40 procent meer mensen gebeten door een teek dan het landelijk gemiddelde. In Drenthe ligt dit nog hoger en worden drie keer zo veel tekenbeten gemeld als in de rest van Nederland.

Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Afgelopen maand werden aanzienlijk meer tekenbeten gemeld dan in eerdere jaren. Teken kunnen met een beet de ziekte van Lyme overbrengen. Het is daarom belangrijk dat mensen zich na een bezoek ‘in het groen’ goed controleren op tekenbeten en een eventuele teek zo snel mogelijk verwijderen.

Als er tot 3 maanden na de beet rode ringen om de plek verschijnen, of er sprake is van koorts of gewrichtspijnen is het raadzaam een dokter te raadplegen. Mogelijk is er dan sprake van de ziekte van Lyme.