Lammert Joustra exposeert in kerk Klein Wetsinge

KLEIN WETSINGE – In de kerk van Klein Wetsinge wordt van zondag 24 juli tot en met zondag 21 augustus het werk van Lammert Joustra tentoongesteld.

Tekenen, schilderen en beeldhouwen

Lammert Joustra (1960) studeerde aan Academie Minerva in Groningen. Hij heeft zich gespecialiseerd in tekenen, schilderen en beeldhouwen. Naast zijn baan als docent tekenen is hij ook nog druk aan de slag als beeldend kunstenaar. Zo schildert hij regelmatig met een groep kunstenaars portretten van dichters, muzikanten en kunstenaars. En op vrije momenten schildert hij graag buiten het landschap en dieren. Schilderen ‘plein air’ bevalt hem het beste. Met kunst probeert hij over te brengen wat hij interessant of gevoelig vindt. Als docent probeert hij zijn kennis over schetsen, compositie en kleur aan jonge mensen over te dragen.

De kerk van Klein Wetsinge

Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. In de kerk zijn regelmatig tentoonstellingen, concerten en lezingen. De kerk is dagelijks geopend voor publiek. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart, waarbij zo veel mogelijk met ambachtelijke methoden gewerkt wordt en met gebruik van biologische producten. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers.

De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken, van 11.00 uur tot 18.00 uur.
Entree: gratis