FC Groningen huurt Bubnjic en bevestigd proefperiode Hooiveld

GRONINGEN – FC Groningen heeft vanaf donderdag naast Jos Hooiveld nog een speler op proef. Het gaat om de Kroatische verdediger Igor Bubnjuc.

FC Groningen heeft inmiddels met zijn club Udinese reeds eenovereenstemming bereikt over de voorwaarden waaronder de centrale verdediger komend seizoen in het Noordlease Stadion kan spelen. Ook met de speler zelf zijn contractuele afspraken gemaakt over een huurperiode van een jaar. De reden dat FC Groningen de overgang nog niet definitief kan en wil bekrachtigen heeft te maken met de kruisbandblessure, die Bubnjic in 2015 heeft opgelopen. De 23-jarige Kroaat is hiervan hersteld, maar FC Groningen wil overtuigd zijn van de fitheid van de speler alvorens hij aan de eerste selectie wordt toegevoegd.

Ook heeft FC Groningen inmiddels bekend gemaakt dat Jos Hooiveld op proef komt. Naar verwachting worden beide spelers opgenomen in de wedstrijdselectie voor de oefenwedstrijden tegen RWE Eemsmond en Djurgardens IF.