FC Groningen wil stunten met IJslandse EK-ganger

GRONINGEN – FC Groningen wil zich graag versterken met Ari Skúlason. De 28-jarige IJslandse linksback is momenteel met zijn land actief op het EK voetbal en is eigendom van Odense BK.

Onder toeziend oog van Hans Nijland en Peter Jeltema won IJsland, met Ari Skúlason in de basis, afgelopen maandag in de achste finale met 1-2 van Engeland. De FC Groningen-directeur en manager technische zaken waren naar Zuid-Frankrijk afgereisd om te praten met de zaakwaarnemer van de IJslandse linksback.

Skúlason was in 2013 ook al in beeld bij FC Groningen, maar de verdediger vertrok destijds naar Odenske BK. De Deense club nam hem gratis over van GIF Sundsvall uit Zweden. De kleine linksback heeft overigens ook al eerder in Nederland gespeeld. Op 15-jarige leeftijd werd hij binnengehaald in de jeugdopleiding van SC Heerenveen, maar na twee jaar mocht hij weer vertrekken.

Door af te reizen naar Frankrijk lijkt de interesse serieus te zijn. FC Groningen had deze week graag Ari Skúlason willen presenteren, maar IJsland speelt komende zondag de kwartfinale tegen gastland Frankrijk. Na het vertrek van Lorenzo Burnet en Rasmus Lindgren wil de ploeg van trainer Ernest Faber de verdediging een kwaliteitsimpuls geven.