Jos Hooiveld op proef bij FC Groningen

GRONINGEN – Jos Hooiveld gaat donderdag en vrijdag meetrainen met FC Groningen. De 33-jarige verdediger reist woensdagavond af naar Nederland.

De 33-jarige Hooiveld staat sinds de zomer van 2015 onder contract bij AIK in Zweden, de club waar hij ook al in het verleden speelde. Daarvoor kwam hij onder andere uit voor Celtic en Southampton. Als speler van FC Inter Turku werd hij in 2007 en in 2008 uitgeroepen tot beste verdediger van de Veikkausliiga, de hoogste voetbalcompetitie van Finland. In Nederland speelde hij profvoetbal bij SC Heerenveen en PEC Zwolle.

Hooiveld staat nog anderhalf jaar onder contract bij AIK, maar de club laat weten open te staan voor een vertrek van Jos Hooiveld. Hoogstwaarschijnlijk gaan beide clubs tijdens de ‘proefperiode’ onderhandelen over de overgang van Jos Hooiveld.

Zaterdag reist de selectie van FC Groningen naar Zweden voor de oefenwedstrijd tegen Djurgårdens IF. Ook Jos Hooiveld gaat dan terug naar Zweden.