Leerlingen in de gemeenteraad van Leek

LEEK – In de raadszaal van Leek vindt op donderdag 30 juni een speciale raadsvergadering plaats. Om 16.00 uur start de leerlingenraadsvergadering over “Gezonder leven en meer bewegen”. De leerlingenraadsvergadering maakt onderdeel uit van de jaarlijkse leerlingenexcursie voor alle basisschoolleerlingen van groep 8 uit de gemeente.

In tegenstelling tot voorgaande jaren is er één gezamenlijke vergadering, waarin twee vertegenwoordigers per school meepraten en meebeslissen.

In het kader van Gezond in Leek konden leerlingen van de basisscholen voorstellen indienen om gezonder te leven en meer te bewegen. De raad heeft hiervoor een budget van € 5.000,00 beschikbaar gesteld. De scholen hebben in ruime mate voorstellen ingediend en moeten nu een keuze maken uit acht uitvoerbare voorstellen.

Er zijn voorstellen ingediend voor een Pannakooi, een multifunctioneel speelveld, Expeditie Nienoord, een kennismakingsles zeilen, kinderfitness onder begeleiding, zwemlessen in Zwemkasteel Nienoord, een opblaasbare glijbaan voor het zwembaden en verbetering van een voetbalveldje bij een school.

De leerlingenraadsvergadering staat onder leiding van het raadslid Koos Siegers. Namens het college van burgemeester en wethouders is portefeuillehouder Ben Plandsoen aanwezig. Na het agendapunt over de voorstellen, worden de leerlingen in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen aan de beide politici.