Theatervoorstelling ‘Zwembadverhalen’ in Haren bijna van start

HAREN – Vanaf 29 juni tot en met 10 juli is het oude buitenbad van het Scharlakenhof in Haren tijdelijk weer geopend. De vervallen buitenzwembaden zijn niet meer geschikt voor badgasten (hoewel het Scharlakenhof nog wel over een prachtig binnenbad beschikt), maar dankzij de sprookjesachtige sfeer des te meer voor een zomerse theatervoorstelling.

De voorstelling vertelt het verhaal van twee kinderen die elkaar leren kennen bij het zwembad, maar elkaar ook weer uit het oog verliezen. Toch blijft de magie van het zwembad aan hen trekken. Zullen ze elkaar ooit weer zien?

Behalve heel veel enthousiaste amateur acteurs uit Haren en omgeving speelt ook zangeres Izaline Calister een belangrijke rol in de voorstelling. De Caribbean-jazz zangeres zingt de voorstelling aan elkaar in de rol van het mythische wezen Pan. De liedjes zijn door Izaline speciaal voor deze voorstelling geschreven. Het publiek wordt tijdens deze voorstelling dus getrakteerd op uniek en nooit eerder verschenen werk van de beroemde zangeres.

De try-out is inmiddels uitverkocht door leerlingen en medewerkers van de Guyotschool in Haren. Zwembadverhalen is één van de weinige voorstellingen die compleet ‘synchroon’ getolkt wordt in gebarentaal. Ook de première is bijna uitverkocht. Kaartjes voor de voorstelling kunnen de bezoekers online kopen via www.zwembadverhalen.nl. In Haren zijn ook drie verkooppunten geopend: bij Bruna, Boomker Boeken en het Clockhuys.