Bellingwedde start met inzameling in PMD-containers

BELLINGWEDDE – De gemeente Bellingwedde is vrijdag gestart met de inzameling van plastic, metaal en drankenkartons (PMD) in containers. Bellingwedde is hiermee de eerste gemeente in de provincie Groningen.

De afgelopen maanden zijn zo’n 4000 nieuwe containers afgeleverd bij alle huishoudens in de gemeente Bellingwedde. Inwoners kunnen voortaan in deze container hun plastic, metaal en drankenkartons twee maal per maand aanbieden. De containers hebben een oranje deksel met daarop de naam van de nieuwe gemeente ‘Westerwolde’. Extra bijzonder aan de containers is dat ze voor 50% zijn gemaakt van hergebruikt plastic afval uit de noordelijke provincies.

Nieuwe manier van afval inzamelen

Vanaf deze maand geldt voor inwoners van Bellingwedde een nieuwe manier van afval inzamelen. De grijze container wordt nog maar eens per maand geleegd, daartegenover staat dat inwoners twee maal per maand hun PMD kunnen aanbieden. Dit laatste gebeurt voortaan met containers in plaats van met zakken. De gemeente verwacht met deze veranderingen minder restafval te verbranden en meer grondstoffen te kunnen hergebruiken. Dit is niet alleen beter voor het milieu maar scheelt ook in de portemonnee.