Meisje aangevallen door man in Leek

LEEK – De politie is op zoek naar een vrouw die getuige was van een incident in Leek. Een meisje van 15 jaar werd daar donderdagochtend lastig gevallen door een man.

Op de Wethouder Iwe Hutstraat, ter hoogte van ‘de Tweemaster’ werd het meisje rond 10:55 uur aangesproken door een onbekende man. Nadat het meisje wilde wegrennen werd ze vastgepakt. Op dat moment fietste er een vrouw langs. Het meisje vermoedt dat de vrouw hen heeft gezien. De politie is op zoek naar deze vrouw. Volgens de 15-jarige had ze een slank postuur en is ze ongeveer 40 jaar oud met blond kort krullend haar. Een week eerder is een 17-jarig meisje aangesproken door een man met hetzelfde signalement op dezelfde locatie.

Het gaat om een man van ongeveer 25 a 30 jaar oud met een getinte huidskleur. Hij is ongeveer 1.70 mtr en heeft een normaal postuur. Hij had kort zwart haar met een beetje gezichtsbeharing. Hij droeg donkere kleding en sprak zeer slecht Nederlands en Engels.

De politie is op zoek naar de vrouwelijke getuige.