Onderhoud aan bruggen in Bedum

BEDUM – Zes bruggen in Bedum worden komende vakantieperiode opgeknapt. Door deze werkzaamheden worden twee bruggen voor al het verkeer gestremd. Omleidingsroutes worden met borden aangegeven. Bij de andere bruggen kan wat hinder ontstaan door het werk.

De eerste brug die onder handen wordt genomen, is de nYe Klap die het bedrijventerrein Boterdiep in Bedum ontsluit. De stremming van die brug gaat op 6 juli in en duurt tot 20 juli.
De draaibrug over het Boterdiep in de weg naar Fraamklap in Onderdendam is daarna aan de beurt. Daar wordt van 18 juli tot 3 augustus aan gewerkt De brug die even ten zuiden daarvan ligt, wordt op 4 en 5 augustus opgeknapt. Stremmingen zijn in Onderdendam niet nodig.

Aan de Ter Laansterklap, een fietsbrug over het Boterdiep in Bedum, wordt van 26 juli tot 12 augustus gewerkt. De Gele Klap in de belangrijkste doorgaande route in Bedum wordt waarschijnlijk op 18 augustus onder handen genomen. Voor het werk aan de Gele Klap moet het verkeer worden omgeleid.

De brug in het centrum van Zuidwolde – de ‘Nije Draai’- wordt van 8 tot en met 17 augustus onder handen genomen. Dit kan tot wat hinder leiden. Scheepvaartverkeer ondervindt alleen hinder van de werkzaamheden aan de nYe Klap in Bedum. De brug kan van 6 tot 20 juli niet worden bediend.

 

Foto: Google Streetview