Renovatie Griffeburg zorgt voor omleiding

GRONINGEN – De Griffebrug over het Winschoterdiep wordt binnenkort gerenoveerd. Het verkeerd dat de stad inrijdt moet in die periode aan andere route kiezen.

De Griffeweg, tussen Europaweg en Trompsingel is door de renovatie ruim twee maanden gestremd voor verkeer in westelijke richting. Dat is het verkeer dat de stad inrijdt. Met borden is voor deze automobilisten een omleiding aangegeven. Het verkeer dat de stad uitrijdt, in oostelijke richting, kan de route over de Griffeweg wél gebruiken. Ook fietsers worden omgeleid, via de Bontebrug.

Drie zondagen dicht

Op de momenten dat een brugdeel wordt weggehaald of aangebracht is de Griffeweg voor alle verkeer gestremd. Dat is op zondag 3 juli, op zondag 7 augustus en op zondag 11 september.

Slijtlaag

De opvallende brug over het Oude Winschoterdiep is in 1995 ontworpen door stadsarchitect Maarten Schmitt. De brug krijgt de komende tijd onder meer een nieuwe coating en een verse slijtlaag. Ook wordt de brug opnieuw geverfd.