CDA Haren: ‘Wij schamen ons diep voor gedeputeerde Brouns’

HAREN – Het CDA in Haren schaamt zich diep voor partijgenoot en gedeputeerde Patrick Brouns. Dat schrijft de partij in een artikel op haar website.

Volgens de CDA-fractie heeft het besluit van de provincie niets te maken met democratie en des te meer met machtspolitiek. Volgens het CDA ligt de democratie dicht bij de burgers, dus de gemeenten. Ook daarom hebben de gemeenten de afgelopen jaren meer taken gekregen vanuit het Rijk, stelt de partij.

De aanvankelijke blijdschap van een CDA-lid in de Gedeputeerde Staten heeft plaats gemaakt voor ‘verbijstering’, zo valt in het artikel te lezen. De Christen Democraten van Haren zijn van mening dat niet Brouns, maar ‘machtsapparaat’ de gemeente Groningen aan de touwtjes trekt in het Provinciehuis.

De CDA-fractie is pas toegetreden tot het college van Haren, nadat VVD-wethouder Paula Lambeck opstapte. De VVD heeft haar mening bijgesteld en wil nu herindelen met Groningen en Ten Boer. CDA’er Mathilde Stiekema nam het wethoudersstokje over van Lambeck na de toetreding van het CDA tot het college.

Meer over het herindelingscircus van Haren komende week in Groot Groningen XXL, de Stadseditie.