Drukbezochte musical tijdens jubileum Noorderpoort

GRONINGEN – Het Noorderpoort Kunst & Multimedia was afgelopen weekend toe aan de laatste paar uitvoeringen van de musical Hairspray. Dit vanwege het 10-jarig jubileum. Verspreid over 14 voorstellingen, waarvan vijf uitverkochte, hebben er in totaal maar liefst 2000 bezoekers plaatsgenomen in de festivaltent achter de school.

Noorderpoort Kunst & Multimedia, dé meest dynamische school van Noord-Nederland voor mbo-opleidingen in de richtingen Kunst, Theater, Muziek, Gaming & Multimedia, jubileert dit jaar. Tijdens ImpressFest, het jaarlijks georganiseerde eigen showcasefestival, werd daarom ambitieus uitgepakt met 14 voorstellingen van de internationale hit musical Hairspray. Van
vormgever tot artiest, podiumtechnicus tot evenementenorganisator en van muzikant tot filmmaker of gamedesigner: samen met professionals heeft elke richting binnen de school maanden gewerkt en gezweet om het grootse schouwspel te realiseren.

Groot succes

Hairspray werd lovend ontvangen door het publiek. Staande ovaties, enorme positiviteit op sociale media, vijf uitverkochte voorstellingen en als kers op de taart vier sterren van recensent Jacques d’Ancona in het Dagblad van het Noorden. De muziek was swingend, de productie tot in de kleinste details uitgewerkt en de cast denderend enthousiast. Met het indrukwekkende aantal van 2000 bezoekers kan de school spreken over een succesvolle eerste musical.

200 medewerkers

Hairspray de Musical werd volledig gemaakt, geproduceerd én gespeeld door studenten van Noorderpoort Kunst & Multimedia. Ook werkten er een aantal professionals mee, zoals Karin Noeken, Marieke Klooster en Hans Kroodsma. Met een cast en crew van in totaal 200 medewerkers is Noorderpoort Kunst & Multimedia erin geslaagd een samenwerking te creëren binnen de school waarbij elke richting haar eigen stempel op de musical heeft kunnen drukken. Hairspray speelde van 20 juni tot en met 2 juli 2016 in een festivaltent achter de school.