FC Groningen maakt twintig doelpunten in Zandeweer

ZANDEWEER – FC Groningen heeft vrijdagavond de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding gespeeld. De traditionele openingswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen RWE Eemsmond werd maar liefst met 0-20 gewonnen.

De wedstrijd in Zandeweer werd bezocht door ruim 700 toeschouwers. De ploeg van trainer Ernest Faber scoorde beide helften tien keer. FC Groningen begon met proefspeler Jos Hooiveld in de basis. De lange verdediger scoorde uit een lage voorzet de 0-2. Verder zagen de supporters een mooie trefzekere halve omhaal van nieuweling Tom van Weert. Alexander Sorloth scoorde de meeste doelpunten, hij was vier keer trefzeker.

Alle fitte spelers kwamen in actie. Trainer Ernest Faber wisselde op keeper Stefan van der Lei na, de volledige ploeg in de rust. Martijn van der Laan en Mimoun Mahi stonden met een blessure langs de kant. Doelman Sergio Padt was met griep thuis, terwijl Juninho Bacuna in actie kwam voor Oranje onder-19.

Bij de stand van 0-16 miste Oussama Idrissi op het sportpark van ZEC een penalty. De keeper van RWE Eemsmond ging de goede hoek in en wist de bal van elf meter te stoppen.

Opstelling eerste helft
Van der Lei, Hateboer, Reijnen, Hooiveld, Van Nieff, Jenssen, Rusnak, Drost, Antonia, Van Weert, Linssen.

Opstelling tweede helft
Van der Lei, Payne, Larsen, Maduro, Tamata, Tibbling, De Vos, Hiariej, Idrissi, Sorloth, Hoesen.

Doelpunten
Sorloth (4x), Idrissi (3x), Van Weer (2x), Linssen (2x), Drost (2x), Hoesen (2x), Hooiveld, Rusnak, Reijnen, Hateboer, De Vos.