Roy Broekema Nederlands kampioen kunstrolschaatsen

NIEUWEGEIN/OUDE PEKELA – Roy Broekema uit Oude Pekela is afgelopen weekend in Nieuwegein Nederlands Kampioen kunstrolschaatsen geworden. Namens kunstrolschaatsvereniging Rollingteam Noord uit Winschoten heeft Roy Broekema deelgenomen aan deze wedstrijd in de categorie Jeugd Heren.

Roy was op basis van zijn prestaties bij de voorwedstrijden van dit seizoen door de SBK geselecteerd om deel te mogen nemen aan deze kampioenschappen. Hij heeft zaterdag een mooie korte kur gereden en hier onder andere een mooie dubbele axel laten zien. Op zondag mocht de kunstrolschaatser zijn lange kur rijden en deze ging helaas niet zo goed als tijdens de vele trainingen, maar ook dat hoort bij de sport.

Roy NKK 2016

Het resultaat van de beide kuren tezamen was goed voor een 1e plaats en tevens voor de titel Nederlands Kampioen! Daarnaast, als kers op de taart, is Roy Broekema geselecteerd door de rolschaatsbond voor de Interlandcup die in oktober 2016 wordt gehouden in Zwitserland. Later deze week zal de Bond ook bekend maken wie er zijn geselecteerd voor de Europacup, het EK en het WK.

Lijkt het jou ook leuk om, net als Roy, te leren rolschaatsen, kom dan gerust eens kijken tijdens één van de trainingen. De training is op dinsdag en donderdag en je bent van harte welkom tussen 17:00 tot 20:00 uur.