Gefuseerde scholen in Oldehove krijgen Social Sofa’s

OLDEHOVE – Zaterdag 2 juli hebben initiatiefneemsters Kirsten Deelman en Aukelien Mulder het eerste mozaïeksteentje geplakt op één van de twee Social Sofa’s in Oldehove. Dankzij subsidies van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier, de NAM, de Rabobank, woningcorporatie Wold & Waard en de gemeente Zuidhorn staan straks twee kleurige Social Sofa’s in Oldehove.

Aanleiding

Aanleiding voor de Social Sofa in Oldehove is de aanstaande fusie tussen de twee basisscholen obs Jan Biermaschool en cbs De Wingerd. Aukelien over hun initiatief: “Het leek ons een goed idee samen met de ouders, kinderen en leerkrachten van beide scholen een mooie bank voor op het nieuwe schoolplein te beplakken met mozaïeksteentjes en op deze manier de samenwerking te onderstrepen. Daarnaast kunnen alle dorpsbewoners letterlijk en figuurlijk hun steentje bijdragen door te komen helpen met plakken.”

Eerste steentje

Afgelopen zaterdag 2 juli werd door beide initiatiefneemsters de eerste steen geplakt. Het plakken gebeurt de komende maanden in de schuurruimte achter café Odéon, Wilhelminastraat 8 in Oldehove. Het ontwerp voor de eerste bank is gebaseerd op kindertekeningen. Ook komen de logo’s van beide scholen op de bank te staan. Voor de tweede Social Sofa wordt nog een ontwerp en een definitieve plek bedacht. Hier wordt mee begonnen als de eerste bank af is. De verwachting is dat de eerste Social Sofa in het najaar klaar is. Wethouder Fred Stol neemt deze dan officieel in gebruik samen met leerlingen van de nieuwe school.

Social Sofa

Een Social Sofa is een comfortabele betonnen zitbank, die wordt beplakt met kleurrijke steentjes van glasmozaïek. Iedereen kan letterlijk zijn steentje bijdragen aan deze bank, wat meteen een mooie samenwerking symboliseert.