Ondernemers in Musselkanaal niet blij met parkeerverbod Marktstraat

MUSSELKANAAL – Het college van B en W van Stadskanaal heeft besloten dat er niet meer geparkeerd mag worden voor de winkels in de Marktstraat in Musselkanaal.

Regelmatig zorgen geparkeerde auto’s voor irritatie bij de overige weggebruikers die van de weg gebruik moeten maken. De straat is dermate smal dat er net genoeg ruimte is voor het verkeer in beide richtingen. Zodra er auto’s langs de kant geparkeerd staan leidt dat tot opstoppingen, waarna sommige automobilisten rare manoeuvres uithalen om alsnog snel door te kunnen rijden. Regelmatig zorgt dit voor blikschade.

Omdat er recentelijk een parkeerplaats is gerealiseerd vlakbij de Marktstraat, heeft het college besloten een parkeerverbod in te stellen. Ondernemers aan de Marktstraat staan niet te springen om het parkeerverbod. Zij vrezen klanten te verliezen door het besluit van de gemeente.