Oldtimer dorsmachine Ködel en Böhm bij museum ter Borg

VEENDAM – Het landbouwmuseum ter Borg is er weer in geslaagd een aantrekkelijk programma voor haar bezoekers samen te stellen. Op zondag 17 juli zijn op het terrein van het museum vele mooie oldtimers te zien. Aan het werk zien we een dorsmachine Ködel en Böhm van 1938, aangedreven door stationair lopende machine inclusief een Welgerstrobinder.

Het materieel wordt beschikbaar gesteld door de familie Leeuwerik uit Ommelander-wijk.

En voor wie het museum van binnen nog niet heeft bekeken, het is zeker de moeite waard om over de drempel heen te stappen om vervolgens kennis te maken met een indrukwekkende expositie. Het museum omvat een verzameling van veenkoloniale landbouwvoorwerpen van voor de mechanisatie, die door landbouwer Henk ter Borg uit Borgercompagnie zijn bijeengebracht. Ook op deze zondag staan er gidsen klaar om “Het verhaal van de veenkoloniale landbouw” over te dragen aan geïnteresseer-den van alle leeftijden.

Het museum is open van 13.00 tot 17.00 uur. Adres: Ommelanderwijk 53 Veendam. Entree voor het museum inclusief presentatie is € 3.