Opnieuw vernielingen op sportpark in Groningen

GRONINGEN – Er zijn opnieuw vernielingen aangericht op een sportpark in Groningen. Nadat er eerder doelen en een dug-out werden gesloopt op het sportpark van vv Helpman in Haren was afgelopen weekend Sportpark Corpus den Hoorn de gebeten hond.

CnF5bXdXYAEEhZS

Onbekenden hebben de doelen op de kunstgrasvelden vernield. Naast de vernielingen wordt er dagelijks op Sportpark Corpus den Hoorn een enorme puinzooi aangetroffen. De kunstgrasvelden, waar Groen Geel, GRC Groningen en de jeugdteams van FC Groningen zijn thuiswedstrijden afwerkt, zijn bijna elke dag bezaaid met bierflesjes (scherven), wietzakjes en drinkflesjes.

Clubs mogen het sportpark niet afsluiten vanwege het “Open Sportparkbeleid” van de gemeente Groningen. De clubs vinden dat er meer toezicht van de politie moet komen op de sportparken. Vooral in de avond zijn er veel jongeren aanwezig.