Nacht van Winschoten: muziek, kermis en braderie

WINSCHOTEN – De Nacht van Winschoten behoeft amper nog nadere introductie. Iedereen in de wijde regio is bekend met het fenomeen, waar muziek, kermis, braderie en dit jaar ‘Deutscher Treff’ de hoofdmoot vormen. Ofwel: een bruisende binnenstad, gezellige kraampjes, sfeervolle muziek en te gekke attracties op de kermis. Vrijdag 15 juli is het weer zover. En niet alleen op vrijdag is het feest, ook zaterdag en zondag kan iedereen zijn of haar hart ophalen op het Marktplein, met op zaterdag een dance-event voor de jeugd en zondag een familiedag.

Vast onderdeel van de Nacht van Winschoten is de kermis die in de week voorafgaand aan het evenement zijn attracties uitstalt op het achterste deel van het Marktplein. De kermis is van 13 tot en met 17 juli. De nacht van Winschoten begint traditiegetrouw met de braderiemarkt. Vanaf 17.00 uur staat de Venne gevuld met zo’n zestig standhouders die een zeer gevarieerd aanbod aan de man proberen te brengen. Om 20.00 uur barst vervolgens het feestgedruis los op het Marktplein. Op het hoofdpodium vinden optredens plaats van Alloway en de Party Band Tof. Wat om 20.00 uur ook los gaat, is de Deutscher Treff. Met een dj en band kan het publiek hier tot 03.00 uur terecht voor Duitse muziek, een goed glas bier en uiteraard heerlijke bratwurst. Het feestje op het Marktplein duurt tot ongeveer 04.00 uur. De winkels in Winschoten hanteren tijdens de Nacht van Winschoten ruimere openingstijden en zijn tot 22.00 uur geopend.

Op zaterdag 16 juli, een dag na de Nacht kunnen jongeren het feestje nog eens overdoen tijdens een spetterend dance-event door Slam! On Tour. Verschillende dj’s van Slam FM zorgen voor swingende beats tussen 22.00 uur en 03.00 uur op het Marktplein.

Families met kleinere kinderen komen zondag 17 juli aan hun trekken tijdens de show van Clown Desalles die op het hoofdpodium ten uitvoer wordt gebracht. Clown Desalles, gekleed in een lolbroek en grapjas, neemt zijn fiets en koffer mee. Vanuit zijn koffer tovert hij moeiteloos, op een geestige en originele manier, de één na de andere verrassing tevoorschijn. Ook maakt hij de prachtigste ballonnen en decoraties. Desalles Roadshow vindt plaats op het Marktplein en duurt van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Spoorboekjes Nacht van Winschoten

Vrijdag 15 juli: Nacht van Winschoten
vanaf 17.00 uur: Braderie op de Venne. Winkels open tot 22.00 uur.
20.00-04.00 uur: Muziek op het Marktplein met Alloway en Tof
20.00-03.00 uur: Deutscher Treff op marktplein met dj en ‘Die Manner’

Zaterdag 16 juli: Slam! On Tour
22.00-03.00 uur: spetterend dance-event op marktplein met Slam FM on Tour

Zondag 17 juli: Clown Desalles Roadshow
13.00-17.00 uur: Clown Desalles