Computerbank opent deuren in Groningen

GRONINGEN – Mensen met weinig budget kunnen binnenkort in Groningen niet alleen terecht voor voedsel, maar ook voor computers. DIG050 opent op 23 september een Computerbank.

Wanneer het besteedbare inkomen per maand per huishouden onder een bepaald bedrag komt kan er na aanmelding en goedkeuring een pc worden opgehaald bij de Computerbank. Dit geldt ook alleen wanneer de desbetreffende persoon geen computer thuis heeft staan.

De Computerbank werkt nauw samen met de Voedselbank en de aanmelding gebeurt bijna op de dezelfde manier.

Bedrijven en/of particulieren kunnen goedwerkende computers afstaan aan de Computerbank. Aanmelden kan via http://computerbankgroningen.nl/. De Computerbank heeft inmiddels al computers gekregen van Lentis, WerkPro, Variass, en de Gasunie.