FC Groningen speelt in spectaculair duel gelijk tegen Sparta

HOOGEVEEN/GRONINGEN – FC Groningen heeft zaterdagmiddag voor het eerst niet gewonnen in de voorbereiding. De ploeg van trainer Ernest Faber kon ternauwernood een nederlaag tegen promovendus Sparta Rotterdam voorkomen. In Hoogeveen werd het 3-3.

Door onder andere een doelpunt van Paco van Moorsel stond de ploeg uit Rotterdam tijdens de rust met 0-2 voor. De middenvelder speelde zeven officiële wedstrijden voor FC Groningen.

Kort na rust kwam FC Groningen terug in de wedstrijd door een rake kopbal van Kasper Larsen. Vlak na de goal van FC Groningen zette Thomas Verhaar de Kasteelheren op een 1-3 voorsprong. Door een rake vrije trap van Yoëll van Nieff en een benutte penalty van Danny Hoesen speelde FC Groningen met 3-3 gelijk tegen Sparta Rotterdam.

Zaterdag 23 juli speelt FC Groningen de volgende oefenwedstrijd. Dan is FC Emmen, de ploeg van trainer Dick Lukkien,Sparta  de tegenstander in Haren. De aftrap op Sportpark de Koepel is om 14:30 uur.