Alfa-college tijdens zomervakantie bereikbaar voor studenten

GRONINGEN – Het Alfa-college houdt haar deuren tijdens de zomervakantie open. Op de locatie aan de Boumaboulevard beantwoorden medewerkers vragen van aankomende of zittende studenten. Van 08:30 tot 16:30 uur kunnen zij langskomen, bellen, mailen of whatsappen.

“Dat we als school dicht zijn in de zomer ligt inmiddels vele jaren achter ons. In de zomer ontvangen we bijna 200 telefoontjes, ruim 50 mailtjes en tientallen berichten via social media per week. Die gaan over aanmelden voor een opleiding, of het kopen van studieboeken. Vaak kunnen we studenten en ouders verder helpen en daar zijn we blij mee”, aldus Nancy Bosch, manager Marketing & Communicatie bij het Alfa-college.

Niet alle vestigingen zijn open; alleen de locatie aan de Boumaboulevard is bemenst. Daar werkt een aantal medewerkers de hele zomer door. Vooral om alle aanmeldingen en inschrijvingen goed te verwerken zodat de organisatie op orde is als het schooljaar begint.

Online

Sinds vorig jaar heeft het Alfa-college ook een whatsapp-groep ingesteld om vragen te beantwoorden. “Daar wordt steeds meer gebruik van gemaakt. Jongeren zijn bijna altijd online. Zij sturen sneller een whatsapp dan dat ze bellen”, aldus Bosch.