FC Groningen lachende derde bij transfer Kostic

GRONINGEN – FC Groningen kan zeer waarschijnlijk ruim 1 miljoen euro bijschrijven op de rekening. Door de transfer van Filip Kostic van VfB Stuttgart naar HSV ontvangt FC Groningen een doorverkooppercentage.

FC Groningen nam in april 2012 de Servische vleugelspeler voor een bedrag van 1,25 miljoen over van FK Radnički. Kostic kende een moeilijke tijd in Groningen, maar tijdens zijn tweede seizoen blonk het talent uit in de Eredivisie. Nadat hij werd uitgeroepen tot speler van het jaar bij FC Groningen, maakte hij de overstap naar VfB Stuttgart.

De Duitse club betaalde 6 miljoen euro voor de vleugelaanvaller. Daarbij bedwing FC Groningen ook nog eens een doorverkooppercentage van 15 procent (bij een bedrag hoger dan 6 miljoen).

Het is nog niet bekend hoeveel HSV betaald voor Kostic. In de Duitse media circuleert een bedrag van 14 miljoen euro. Dat zou betekenen dat FC Groningen 1,2 miljoen kan bijschrijven op de balans.