Tour Rise haalt geld op voor goed doel

GRONINGEN – De vier fietsvrienden Tom, Erwin, Rik en Sebastiaan uit Groningen organiseren op zaterdag 20 augustus de tweede editie van de ‘Tour Rise’. Na het succes van vorig jaar hebben ze besloten om jaarlijks een fietstocht de organiseren om geld op te halen voor een goed doel. De editie in 2016 komt en goede aan het Ronald McDonald huis in Groningen.

De organisatoren van de “Toer Rise” willen met de fietstocht graag een steentje bijdragen aan een goed doel. Voor dit jaar is dat het Ronald mc Donald huis Groningen. Reden van de keuze voor dit goede doel is dat wij vinden dat kinderen niet ziek horen te zijn maar naar school moeten kunnen gaan en met vriendjes en vriendinnetje moeten kunnen spelen. Maar als ze dan toch opgenomen/behandeld moeten worden is het fijn dat de familie dichtbij kan zijn. In het Ronald McDonald Huis Groningen logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het UMCG.

Dat het organiseren van een fietstocht niet zomaar geregeld is hebben de organisatoren vorig jaar wel gemerkt. Dit jaar is er dan ook gekozen om een stichting op te zetten en ook heeft de Toer Rise inmiddels zijn eigen website om alles nog soepeler te laten verlopen dan vorig jaar. Toch blijft het een flinke organisatie. Zo moet de route worden verkend, routepaaltjes worden gemaakt en wordt er gezocht naar sponsoren om alles in goede banen te kunnen leiden. “Maar we weten waar we het voor doen en we zijn heel enthousiast, dus dat maakt het een kleine moeite” aldus Sebastiaan. “Wat is er mooier dan je hobby te kunnen combineren met iets positiefs voor kinderen die ziek zijn?”

De Toer Rise zal plaatsvinden op zaterdag 20 augustus om 10:00 uur en gaat over een afstand van 80 kilometer vanaf de parkeerplaats bij Hoornse plas vlakbij de stad Groningen door de provincie Groningen. Het startschot van de 2e editie zal gedaan worden door Arjan Taaij (trainer/coach van Abiant Lycurgus). Wielrenners en E-bikers kunnen zich opgeven via www.toerrise.nl Deelnamekosten zijn 15 euro, dit is inclusief een versnapering onderweg.