Prorail plaatst hellingbaan op station Winsum

WINSUM – De bouw van de nieuwe hellingbaan op het station in Winsum in een feit. Prorail gaat de huidige lift vervangen door een hellingbaan.

De betreffende lift bij het station is al langere tijd gevoelig voor storingen, met name als gevolg van vandalisme. Dit is voor mindervalide treinreizigers en de gemeente zelf een hardnekkig probleem. Een hellingbaan in het stationsgebied biedt een definitieve oplossing.

Voorbereidingen

De beoogde hellingbaan maakt deel uit van het eerdere plan, ter verbetering van het stationsgebied in Winsum. De voornaamste werkzaamheden zijn eind 2014 al afgerond. Voor de beoogde hellingbaan moest Prorail extra financiële middelen vrijmaken, wat inmiddels is gebeurd . Prorail heeft toegezegd in de hellingbaan te gaan investeren en de eerste voorbereidingen voor de aanleg van de hellingbaan in gang te zetten. Vanwege de benodigde doorlooptijd, is de verwachting dat de hellingbaan eind 2018 gereed is voor gebruik.

Vandalismebestrijding

De gemeente Winsum en Prorail nemen samen al enige tijd preventief maatregelen om vandalisme van de lift op het station tegen te gaan en de storingen hiermee te beperken. Deze maatregelen blijven van kracht zolang de hellingbaan nog in aanbouw is. Met de komst van een hellingbaan komt er een definitieve oplossing voor mindervalide treinreizigers.

Foto: Google Streetview