Gratis kleedjes zorgen voor schoner Noorderplantsoen

Het Noorderplantsoen is schoner sinds de gemeente Groningen gratis picknickkleedjes uitdeelt. Er is veel minder zwerfafval.

GRONINGEN – De actie van de gemeente Groningen om picknickkleedjes gratis uit de delen in het Noorderplantsoen werpt zijn vruchten af. Er is veel minder zwerfafval.

Sinds een maand kunnen bezoekers van het Noorderplantsoen gebruik maken van een gratis kleedje. Het gaat om een stuk plastic, die je na een gezellige picknick bij elkaar kun vouwen zodat er een vuilniszak ontstaat.

Omwonenden van het park storen zich al jaren aan het afval. Vaak liggen er plastic flesjes, blikjes en etensresten in het park. Na een mooie zomerdag moet een speciaal schoonmaakteam afreizen naar het Noorderplantsoen.

Er zijn al zo’n 1000 kleedjes gebruikt in Groningen.

Foto: Google Streetview