Groningen stijgt naar top 5 duurste terrassen

GRONINGEN – Een drankje op het terras in de stad Groningen is duurder geworden. Waar Groningen vorig jaar nog op de achtste plaats stond, staat Groningen nu op de 5e plaats van duurste terrasstad van Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies.

Het horeca-advies bureau ging in 21 steden op zoek naar een prijs van een rondje, dat bestond uit 2 koffie, 2 fris, 2 bier en 2 rose. In Breda betaal je het minst voor dit rondje, namelijk € 20,43. Amsterdam wordt net als in 2015 betiteld als duurste terrasstad van Nederland. In de hoofdstad betaal je € 23,60. In Groningen kost zo’n rondje € 22,20. Vergeleken met 2015 is dat 80 cent duurder.

Terraskoopkracht

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat Groningen de laagste terraskoopkracht van Nederland heeft. Voor het onderzoek wordt jaarlijks de terraskoopkracht bepaald door het gemiddeld besteedbaar inkomen van de inwoners af te zetten tegen de terrasprijzen. Een inwoner uit Groningen kan per maand 16 rondjes geven.

Trends

De nieuwe trend op het terras is Gin tonic. Ook speciaalbieren en de Radlers doen het nog altijd goed. Ondernemers gaan ook steeds meer limonades en zelfgemaakte ijsthee’s serveren. Als laatste worden er ook nog vaak alcoholvrije drankjes verkocht.