Scheer & Foppen sluit definitief haar deuren

PROVINCIE – Elektronicaketen Scheer & Foppen verdwijnt definitief. Na het faillissement in juni worden de vestigingen niet overgenomen.

De curatoren werkten afgelopen tijd aan een mogelijk verkoop van vestigingen of delen van keten, maar er werd geen koper gevonden. Gesprekken met de enige geïnteresseerde partij leverde niks op. Ook de webwinkels van Scheer & Foppen, Bobshop.nl, Internetshop.nl en Modern.nl zijn inmiddels gesloten. “Vanwege de faillissementen kunnen wij de levering van bestelde goederen niet langer garanderen”, valt op de website van Scheer & Foppen te lezen.

Zo’n 475 medewerkers van 56 vestigingen, verliezen door het definitieve faillissement hun baan. In de provincie Groningen waren 5 vestigingen gevestigd, namelijk in Groningen, Hoogezand, Stadskanaal, Winschoten en Veendam.

Expert heeft eind juni de service- en garantiewerkzaamheden overgenomen van het failliete bedrijf. Consumenten kunnen hier terecht voor onder andere reparatie.

Door onder andere concurrentie van webwinkels had de elektronicaketen al jarenlang een teruglopende omzet.

Foto: Google Streetview