Lezing Jos de Keijser in Winschoten

WINSCHOTEN – Jos de Keijser houdt op uitnodiging van Stichting TrOost Groningen (organisatie Allerzielen Winschoten) een lezing over de preventie van suïcide en over complexe rouw. Het uitvaartcentrum Oost Groningen in Winschoten is op woensdag 7 september de plaats van handeling.

Jos de Keijser is bijzonder hoogleraar psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn leeropdracht beslaat de diagnostiek en behandeling van complexe rouw. Door de combinatie van zijn werk in de praktijk bij GGZ Friesland en de universiteit heeft hij zich gespecialiseerd in de behandeling van suïcidaal gedrag, verlies na suïcide, moord en persoonsvermissing. Hij werkt als klinisch psycholoog bij GGZ-Friesland en is hoofdopleider Klinisch Psycholoog en hoofdopleider Psychotherapeut bij de Rijksuniversiteit Groningen (Opleidingsinstituut PPO).

In zijn inleiding zal hij vertellen over de preventie van suïcide en over complexe rouw. Namens zijn beroepsgroep (NIP) heeft hij meegeschreven aan de richtlijn Diagnostiek en Behandeling van Suïcidaal Gedrag. Na een suïcide hebben nabestaanden vaak te maken complexe rouw. Hij zal de behandeltechnieken (cognitieve gedragstherapie) toelichten.

De lezing is bedoeld voor iedereen die zich verbonden voelt met het onderwerp.
Aanvang 20:00 uur, ontvangst vanaf 19:30 uur. Kosten € 5,- incl. koffie/thee.
Graag vooraf aanmelden bij Alberta Kuil via info@albertakuil.nl of bij uitvaartcentrum Oost Groningen, telefoon 0597-413100 of via info@crematoriumwinschoten.nl.