FC Groningen na spektakelstuk weer met lege handen

GRONINGEN – Het leek weer een pijnlijke middag te gaan worden voor FC Groningen. Na nederlagen tegen Feyenoord en Excelsior stond de ploeg van Ernest Faber in de rust thuis tegen FC Twente met 0-3 achter. Op spectaculaire wijze kwam FC Groningen terug tot 3-3, maar de Tukkers gingen door een doelpunt in de blessuretijd met de punten naar huis.

FC Groningen begon met nieuwelingen Jason Davidson en Samir Memisevic in de basis. Ook waren er basisplekken voor Juninho Bacuna, Mimoun Mahi en Oussama Idrissi. Dit ging ten koste van Albert Rusnak, Etienne Reijnen (blessure) en Ruben Yttergard Jenssen. Laatstgenoemde was in Noorwegen vanwege de geboorte van zijn zoontje.
Door drie schitterende doelpunten van Enes Ünal stond FC Twente in de rust met 0-3 voor. Via doelpunten van Mimoun Mahi, Oussama Idrissi en Danny Hoesen kwam FC Groningen helemaal terug in de wedstrijd. Beide ploegen gingen voor de winst. Uiteindelijk scoorde invaller Jari Oosterwijk de winnende voor de gasten uit Enschede.

Door de nederlaag staat FC Groningen helemaal onderaan in de Eredivisie. De Groningers hebben als enige nog nul punten. Komende zondag 28 augustus gaat FC Groningen op bezoek in het Philips Stadion. Dan is om 12:30 uur landskampioen PSV de tegenstander.