Komend weekend openluchtbioscoop Zienemaan & Sterren

GRONINGEN – Het voormalig Suikerunieterrein wordt aankomend weekend weer verandert in de grootste openluchtbioscoop van Groningen. Vanaf vrijdag vertoont Zienemaan & Sterren drie unieke films: de thriller Green Room, de muziekdocu B-movie: Lust & Sound in West-Berlin en de ontroerende komedie Me and Earl and the Dying Girl.

Bezoekers kunnen gebruik maken van de zitzakken en stoelen die klaarstaan, maar mogen ook zelf stoelen meenemen. Elke avond zijn vanaf 19:00 uur de bar en foodtrucks open voor hapjes en drankjes en om 21:00 uur start de film. Tickets voor Zienemaan & Sterren kosten 7 euro bij Cafe Wadapartja, Cafe Kult en restaurant de Boom, 8 euro online via www.zienemaan.nl/tickets en 10 euro,- aan de deur.

Kinderbioscoop Zienemini

In samenwerking met de Wolkenfabriek zijn er twee films voor de kleinste filmliefhebbers en hun ouders. Op zaterdagmiddag 3 september: Knoester & Berkelientje. Een leuke film vol avonturen over Junior en zijn pratende tak Knoester. Geschikt voor alle leeftijden.
Op zondagmiddag 4 september: Ernest & Celestine. Een schitterend vormgegeven animatie over de onwerkelijke vriendschap tussen de grote beer Ernest en het muisje Celestine. Vanaf 6 jaar.

zienemaan2015douwe-de-boer

Zienemini is niet buiten, maar binnen in de Oude Suikerfabriek. Deuren open om 14:30 uur, start film om 15:00 uur. Tickets zowel voor ouders als kinderen kosten €5 online en €6 aan de deur. Tip: na afloop is er een speciaal Zienemini-menu dus blijf gezellig eten in de Wolkenfabriek!

Gouden Suikerbiet Prijsuitreiking

Op zaterdag 3 september, voorafgaand aan de wervelende documentaire B-movie: Lust & Sound in West-Berlin, wordt bekend gemaakt welke filmmaker uit Noord-Nederland de Gouden Suikerbiet Filmcompetitie wint. De winnaar ontvangt de Gouden Suikerbiet-trofee, een prijs van €500,- en zijn of haar kortfilm wordt direct op het grote filmscherm aan het Zienemaan-publiek vertoond. De jury, bestaande uit Kirsten Ruber (directeur Go Short – International Short Film Festival Nijmegen), Miklós Kiss (docent Film- en Mediastudies aan de RuG) en Barend de Voogd (filmjournalist en hoofdredacteur Schokkend Nieuws Filmmagazine), kiest uit de volgende genomineerden een winnaar:

* Filmcollectief Natte Haring met ‘Drie Mensen Vinden een Auto’
* Ismaël Lotz met ‘The Joe Show’
* Joren Molter met ‘Konijn’
* Froukje van Wengerden met ‘Moving Landscapes’
* Lex Vesseur met ‘Happiness Soap’ (pilot)

Zienemaan & Sterren is de grootste openluchtbioscoop van Groningen en vertoont elk jaar baanbrekende cinema in een onvergetelijke setting bij de Oude Suikerfabriek. Dit jaar is het filmfestival van vrijdag 2 t/m zondag 4 september. Zie ook: www.zienemaan.nl.