Rapworkshop in Bibliotheek Hoogezand

HOOGEZAND – Rik Baptist geeft op maandag 5 september een rapworkshop in de Bibliotheek Hoogezand. De workshop is voor alle leeftijden en is van 15:30 tot 16:30 uur.

Rik Baptist vormt samen met Teun Heuvel ‘Wat aans’. Deze Hoogezandster rappers zijn vooral bekend van de Groningse variant van het nummer Parijs van Kenny B. De rapworkshop vindt niet toevallig plaats in de week van de alfabetisering want bij rap draait het naast pakkende muziek en bijzondere ritmes ook om teksten. Deze zijn grappig, romantisch en vaak gaat het over maatschappelijke onderwerpen. Tijdens de Week van de alfabetisering staan veel evenementen in het teken van lezen en schrijven, onder meer om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid. In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen in Nederland moeite met lezen en schrijven. Het aantal mensen dat laaggeletterd is groeit nog steeds. De Bibliotheek samen met andere instellingen aan het omlaag brengen van dit aantal in onze provincie.

Wil je meedoen aan de rapworkshop stuur dan een e-mail naar de Bibliotheek Hoogezand hoogezand@biblionetgroningen.nl onder vermelding van: naam, leeftijd en telefoonnummer.

Er kunnen maximaal 15 mensen deelnemen. Aan de workshop zijn geen kosten verbonden