Gewijzigde openingstijden op zaterdag bij afvalbrengstations in Stad

GRONINGEN – De twee afvalbrengstations in de Stad gaan vanaf deze week elke zaterdag een uur eerder open en uur eerder dicht. Daarmee sluiten de openingstijden op die dag beter aan op de bezoekersstroom. Bezoekers kunnen op zaterdag nu van 10:00 tot 15:00 uur terecht bij de Woldjerspoor en Vinhuizen Zuid.

Vanaf 3 september gaan de afvalbrengstations aan de Duinkerkenstraat 99 en de Electronstraat 2 op zaterdag een uur eerder open en ook een uur eerder dicht. De gewijzigde opening op zaterdag is één van de acties uit het Afvalbeheerplan 2016-2020, dat de gemeenteraad vorig jaar vaststelde.

Inzameling grondstoffen

Jaarlijks bezoeken rond de 100.000 mensen de afvalbrengstations en wordt zo’n 17.000.000 kilo afval gescheiden ingezameld. Elk afvalbrengstation kent 21 afvalstromen waaronder hout, bouw- en sloopafval, metalen, groenafval, papier, matrassen, tapijten en asbest. Een groot deel van het ingezamelde afval wordt opnieuw ingezet als grondstof voor de productie van glas, papier, gips, karton, spaanplaat, compost, granulaat en kunststoffen.

Gratis grofvuil afleveren

Afval dat te groot is voor een ondergrondse container, een vuilniszak of de groene of grijze container kan vier keer per jaar gratis worden afgeleverd bij een van de twee afvalbrengstations. Het afvalbrengstation Woldjerspoor is gevestigd aan de Duinkerkenstraat 99. Afvalbrengstation Vinkhuizen Zuid aan de Electronstraat 2.

Foto: Google Streetview