Wereldhapjes proeven tijdens Colourful Bedum

BEDUM – Zaterdagmiddag 17 september kan tijdens Colourful Bedum bij de Scheve Toren in Bedum genoten worden van wereldhapjes gemaakt door Bedumers van allerlei nationaliteiten.

Het idee van Jenny van der Werf voor Colourful Bedum is twee jaar geleden ontstaan en is aangeschoven bij het evenement Mooi Bedum, een tweejaarlijkse kunst- en cultuurmarkt.
Door haar beroep als kapster ziet Jenny dagelijks veel mensen en ze is geïnteresseerd in het verhaal achter de mens. “Overal ter wereld zien we een grote angst voor en een afkeer van elkaar ontstaan. Ik geloof dat we hieraan kunnen werken door kennis over elkaar te vergaren, door elkaars cultuur te leren kennen en naar elkaars verhalen te luisteren. Hierdoor zal weer duidelijk worden dat we allemaal gewone mensen zijn die streven naar gezondheid, geluk en vrede. Van de verschillen die er ook zeker zijn, kunnen we juist leren. Ik ben van mening dat we nieuwkomers moeten betrekken bij ons dorp en wat is mooier dan dat te doen door kennis te maken met elkaars cultuur”, aldus Jenny. En zo ontstond het idee voor Colourful Bedum, waarin Bedumers van allerlei nationaliteiten vanuit hun eigen cultuur hapjes maken.

Na een aantal succesvolle proeverijen is het dan op 17 september eindelijk zover en gaat Colourful Bedum van start met inmiddels 33 kookdeelnemers, allen woonachtig in Bedum. De kookdeelnemers worden begeleid door bakker Klaes Hoekstra, slager Thonny Teerling en het Trefcentrum Bedum. Het belooft een geweldig evenement te worden met heerlijk eten uit vele verschillende landen en culturen, aangevuld met internationale muziek, dans, een Djembé workshop en de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan bij het item “Natafelen met Massoud”.

Colourful Bedum is mede mogelijk gemaakt door het Loket Leefbaarheid, de Provincie Groningen en de gemeente Bedum.