FC Groningen wint in slotfase van HHC Hardenberg

HARDENBERG – FC Groningen heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen HHC Hardenberg met 0-1 gewonnen. Vlak voor tijd scoorde Danny Hoesen uit een strafschop het enige doelpunt van de wedstrijd.

De ploeg van trainer Ernest Faber kwam het afgelopen weekend niet in actie door het interlandweekend. FC Groningen was afgereisd zonder de internationals Hans Hateboer, Oussama Idrissi, Alexander Sørloth en Albert Rusnak. Ook Sergio Padt, Jesper Drost, Desevio Payne en Simon Tibbling waren door uitlopende redenen niet van de partij in Hardenberg. FC Groningen trad wel aan met Nicolo Pozzebon. De Italiaanse spits wordt gehuurd van Juventus en maakte zijn eerste minuten in een wedstrijd van het eerste elftal.

Na een 0-0 ruststand kreeg de thuisploeg een grote kans op de openingstreffer. Na een handsbal van Etienne Reijnen kreeg HHC een strafschop toegewezen. HHC’er Thomas Bakker schoot de bal van 11 meter echter over het doel van keeper Peter van der Vlag. In de slotfase kregen de Noordelingen een penalty na een overtreding op Yoëll van Nieff. Danny Hoesen wist hier wel raak mee en werd hierdoor matchwinner.

Komende zondag 11 september hervat FC Groningen de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen promovendus Sparta Rotterdam. De wedstrijd in het Noordlease Stadion begint m 14:30 uur.