Activisten Greenpeace blokkeren kolenschip in Eemshaven

EEMSMOND – Activisten van Greenpeace voeren sinds woensdagavond een actie bij de Eemshaven. Drie activisten, waaronder directeur Joris Thijssen, hebben een stalen kabel gespannen tussen twee windmolens om zo een kolenschip geen doorgang te kunnen geven.

Het schip bevat kolen uit Rusland en was onderweg naar de kolencentrale van Essent, de grootste van Nederland.

Greenpeace is van mening dat de Nederlandse kolencentrales zo snel mogelijk dicht moeten vanwege de vervuilende werking. De activisten hebben de nacht doorgebracht op 10 meter boven het water. Ze zijn van plan om net zo lang te blijven hangen totdat het schip rechtsomkeert.

Het schip De Paquis ligt momenteel aan anker voor de kust van Terschelling. De politie houdt de actie nauwlettend in de gaten.