Extra geld voor basisschoolkinderen AZC Delfzijl

DELFZIJL – Kinderen van Asielzoekers Centrum (AZC) in Delfzijl krijgen van de gemeente Delfzijl extra geld om naar school te kunnen. De gemeente wil hiermee de onderwijskansen voor deze kinderen vergroten.

Het aantal kinderen in het AZC met een basisschoolleeftijd is sinds juni 2016 verdubbeld. De toename van kinderen in de basisschoolleeftijd heeft geleid tot het organiseren van voldoende ‘schakelklassen’. Een schakelklas bestaat uit maximaal vijftien leerlingen in dezelfde leeftijdscategorie en een leerkracht die ‘niet Nederlandstaligen’ de Nederlandse taal eigen te maken.

Wethouder Jan Menninga is van mening dat het naar school gaan essentieel is voor kinderen in het AZC. “Onderwijs zorgt voor structuur en stabiliteit, dat komt de ontwikkeling van kinderen ten goede. Daarom is het zaak om de schoolgang van deze kinderen zo snel mogelijk op gang te helpen”.

De kinderen die behoren tot de nieuwe instroom kunnen bij aankomst in het AZC in Delfzijl dezelfde week nog naar school.