Nieuwe wedstrijdbaan feestelijk geopend

VEENDAM/MUSSELKANAAL – Wethouder Peter Gelling van de gemeente Stadskanaal geeft op zaterdag 17 september het startsein voor de speciale viswedstrijd waarmee de nieuwe wedstrijdbaan langs het Kanaal Veendam-Musselkanaal wordt geopend.

De baan bestaat uit maar liefst 90 houten vissteigers met een eigen loopplank er naar toe. De kanaaldijk is verhard, zodat deze nu ook met auto’s toegankelijk is. Dankzij de steigers kunnen wedstrijdvissers optimaal en onder gelijke omstandigheden in het visrijke kanaal vissen. 15 van de 90 steigers zijn geschikt om er met 2 personen op plaats te nemen, bovendien is er een invalidensteiger gerealiseerd.

De wedstrijdbaan is van internationale allure, naast wedstrijden van de aangesloten hengelsportverenigingen, kunnen er ook nationale, Europese en wereldkampioenschappen zoetwatervissen plaatsvinden. Als er geen wedstrijden zijn gepland, zijn de steigers openbaar toegankelijk, mits je uiteraard in bezit bent van de VISpas.
De wedstrijdbaan is gefinancierd door het Programma Landelijk Gebied Groningen, Sportvisserij Nederland en de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe.