Zevenhuizen krijgt natuurspeelplaats

ZEVENHUIZEN – Een aantal speeltoestellen op verschillende speelterreinen in Zevenhuizen zijn aan vervanging toe. De gemeente Leek heeft in overleg met Vereniging voor Dorpsbelangen DES besloten als vervanging een natuurspeelplaats aan te leggen.

Ieder jaar worden de speeltoestellen en de betreffende ondergrond gekeurd door de gemeente Leek. Daarbij wordt gelet op de veiligheid voor spelende kinderen en eventueel noodzakelijke reparaties. Dit jaar bleek een aantal toestellen in Zevenhuizen aan vervanging toe te zijn. In overleg zijn de wensen van het dorp en van de gemeente besproken. Daarbij is rekening gehouden met noodzakelijke bezuinigingen op het onderhoud van speelterreinen.

Besloten is een aantal kleinere speelplekken op te ruimen en een nieuwe, grote natuurspeelplaats aan te leggen aan de Bremstraat. In de dorpen Leek en Tolbert zijn al met succes vier natuurspeelplaatsen aangelegd.

In Zevenhuizen blijven op enkele plekken nog kleine speeltoestellen gehandhaafd. Aan de Meester Reijntjesstraat zijn dat een schommel en duikelrek, aan de Flinten een traditioneel combinatietoestel met schommel, aan de Grote Veenbrandstraat een duikelrek en aan het Bosplantsoen (op het veld achter school de Delta) een basketbalpaal en volleybalnet.

Foto: Google Streetview