FC Groningen stelt teleur tegen Sparta

GRONINGEN – FC Groningen speelde zondagmiddag in het eigen Noordlease Stadion teleurstellend gelijk tegen promovendus Sparta Rotterdam. Aan Groninger zijde speelde Hiariej in plaats van de niet geheel fitte Tibbling, terwijl Sparta hun nieuwe aanwinst Mathias Pogba op de bank liet beginnen.

In een enerverende eerste helft kregen beide ploegen kansen om de score te openen. Nadat Samir Memisevic in de achtste minuut zijn kopbal op de lat uiteen zag spatten, was het Mimoun Mahi die vijf minuten later het net wel wist te vinden en tekende voor de 1-0. Lang kon de ploeg van Ernest Faber niet genieten van de voorsprong. In de achttiende minuut mocht Zakaria El Azzouzi alleen doorlopen op doelman Sergio Padt en wist de stand gelijk te trekken.

In het resterende deel van de eerste helft kregen beide ploegen kansen om op voorsprong te komen. Namens Sparta schoot Sanusi een vrije trap op de lat en aan de andere kant was Memisevic dichtbij een doelpunt. Doelman Kortsmit kon de bal net voor de lijn wegwerken.

Bedenkelijk niveau

Na rust zakte het niveau naar een bedenkelijk niveau. FC Groningen had grote delen van de tweede helft de bal in het bezit, maar wist er weinig gevaar mee te stichten. Het was Sparta dat de grootste kansen kreeg op de overwinning. Gescoord werd er echter niet meer in het Noordlease Stadion, waardoor de eindstand al bij rust was bereikt.

FC Groningen heeft nu twee punten uit vijf duels en bivakkeert in de degradatiezone. Vrijdag 16 september mag de noordelijke FC het opnieuw proberen tegen FC Utrecht. De wedstrijd in De Galgenwaard begint om 20.00 uur.