Groninger met auto over de kop op A7

TERWISPEL/GRONINGEN – Een 38-jarige man uit Groningen is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A7 tussen Heerenveen en Drachten.

Ter hoogte van Terwispel verloor hij de macht over het stuur, waarna de auto de vangrail ramde en over de kop vloog. Het voertuig kwam op het dak terecht op de rijbaan voor tegemoetkomend verkeer. Daar werd één auto geraakt en een andere auto kon het rondtollende voertuig ternauwernood ontwijken. Een vrachtwagenchauffeur heeft direct met zijn combinatie de weg afgezet, zodat ander verkeer het ongeval op tijd opmerkte.

De 38-jarige bestuurder is voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. De betrokkenen uit de andere auto’s kwamen met de schrik vrij. Uit onderzoek is gebleken dat de bestuurder geen alcohol had gedronken. De snelweg is enige tijd in beide richtingen afgesloten geweest om de brokstukken op te ruimen. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.