Groninger Huis: “Wonen op het Groninger land is best aantrekkelijk”

ZUIDBROEK – Woningcorporatie Groninger Huis start half september met de woningzoekendencampagne: Kom thuis bij Groninger Huis! In de regio’s Groningen, Delfzijl, Hoogezand en Veendam laat Groninger Huis zien hoe mooi en aantrekkelijk het wonen is op het Groninger land. De corporatie wil met name gezinnen verleiden een huis te huren.

De woningen van Groninger Huis staan soms op de mooiste plekken op het Groninger land in oude dorpen als Noordbroek, Meeden, Nieuwolda en Termuntenzijl. Je woont hier heel centraal, binnen twintig minuten ben je in Groningen, Winschoten of Delfzijl.

Veel te bieden

“Wij hebben woningzoekenden heel veel te bieden.” vertelt Hilde van Ree directeur-bestuurder van Groninger Huis. “We hebben een mooi aanbod van eengezinswoningen voor een aantrekkelijke huurprijs. Wachttijden zijn kort, vaak maar 4 tot 6 maanden en onze huren zijn heel betaalbaar. Iedere woning die bij ons muteert brengen we naar minimaal label C dus ook de energielasten zijn aantrekkelijk. En bij ons zijn huurders nog bewoners, we kennen ze bij naam.”

Vitale dorpen

Met de campagne wil Groninger Huis haar naamsbekendheid vergroten en het aantal woningzoekenden laten groeien. “Natuurlijk denken we ook aan de lange termijn,” legt Van Ree uit. We werken in een krimpgebied en willen onze dorpen vitaal houden. Gezinnen bieden vitaliteit en bestaansrecht aan onze dorpen. Te weinig mensen weten hoe mooi ze bij ons kunnen wonen. Dit laten we met de campagne zien. Ruimte om huis, lekker buitenspelen, plek voor je auto, weidse uitzichten, kom daar nog maar eens om in bijvoorbeeld de stad Groningen.“