Het Vergeten Kind op bezoek bij FC Groningen – Sparta

GRONINGEN – Tien kinderen uit de regio Groningen brachten namens stichting Het Vergeten Kind een bezoek aan FC Groningen. Op uitnodiging van hoofdsponsor Essent waren de kinderen aanwezig bij de wedstrijd FC Groningen – Sparta. Het Vergeten Kind is de eerste in de rij maatschappelijke doelen die Essent dit seizoen ontvangt bij de thuiswedstrijden van de Trots van het Noorden.

‘Ik ben nog nooit bij een wedstrijd van FC Groningen geweest. Het was super leuk om hier een keer naar toe te gaan’, aldus Jaymelie, een van de aanwezige kinderen.

Dezelfde mogelijkheden als andere kinderen

Alberdina Bakker, Trajectondersteuner van LIMOR Zuid-Friesland, een van de instellingen waarmee Het Vergeten Kind samenwerkt: ‘Helaas verblijven er in Nederland jaarlijks ongeveer 38.000 kinderen in opvanglocaties. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn, en opgroeien op een plek met minimale middelen. Wij vinden dat deze kinderen dezelfde mogelijkheden verdienen als een kind dat thuis opgroeit. Daarom zijn wij heel blij met de uitnodiging van Essent en FC Groningen om, net als andere kinderen, eens naar een voetbalwedstrijd te gaan. De kinderen hebben enorm genoten van het uitje.’

Comfortabele, fijne middag

Dennis Lith, verantwoordelijk voor sponsoring bij Essent: ‘Fans voelen zich thuis bij hun club, in het stadion. Maar helaas is niet voor iedereen een bezoek aan zijn of haar favoriete club vanzelfsprekend. Daarom houden wij elke thuiswedstrijd stoelen voor hen vrij en geven we hen een comfortabele, fijne middag. Want ons “tweede huis” is ook hun thuis.’

Een plek waar iedereen samenkomt

Robbert Klaver, commercieel directeur bij FC Groningen: ‘Het is mooi om in samenwerking met hoofdsponsor Essent maatschappelijke activiteiten thuis bij FC Groningen te organiseren. Een plek waar iedereen samenkomt.’ Andere maatschappelijke doelen die Essent dit seizoen verwelkomt, zijn onder meer het Ronald McDonald huis en Kids United.

Over Het Vergeten Kind

Niet thuis kunnen opgroeien wil geen enkel kind. Maar helaas verblijven er in Nederland jaarlijks ongeveer 38.000 kinderen in opvanglocaties. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn en opgroeien op een plek met minimale speelmogelijkheden en traumabegeleiding. Dit is niet hoe een kinderleven moet beginnen. Wij vinden dat deze kinderen dezelfde kansen verdienen als een kind dat thuis opgroeit en daarom zetten wij ons breed in om het welzijn van deze kinderen te verbeteren. Kijk gerust verder op onze site en lees hoe we via vier pijlers een positieve bijdrage proberen te leveren aan het leven van deze kinderen. Voor meer info www.hetvergetenkind.nl

Over FC Groningen

FC Groningen heeft een sterke betrokkenheid met de stad, de regio, de provincie en het achterland. De binding met Noord-Nederland is groot en FC Groningen zit als club diepgeworteld in de samenleving. FC Groningen stelt zich als doel betaald voetbal te spelen op een zo hoog mogelijk niveau voor een zo groot en breed mogelijk publiek. Daarnaast participeert de club in maatschappelijke activiteiten, steunt de club charitatieve instellingen en levert de Trots van het Noorden daar waar mogelijk belangeloos bijdragen aan de meest uiteenlopende non-profit verzoeken en acties ten behoeve van goede doelen. Onder meer hiertoe heeft de club in september 2010 de Stichting FC Groningen in de Maatschappij in het leveren geroepen. Binnen deze stichting heeft FC Groningen een groot aantal goede doelen en projecten geadopteerd.

Over Essent

Essent is een energiebedrijf dat gas, elektriciteit en andere energieproducten- en diensten levert aan 2,5 miljoen consumenten en bedrijven in Nederland en België om het comfort in huis en op de werkplek te helpen verhogen. Essent werkt aan innovatieve oplossingen om een duurzame energievoorziening te stimuleren, die tegelijkertijd betrouwbaar en betaalbaar is. Het hoofdkantoor van Essent staat in ’s-Hertogenbosch. Essent is onderdeel van de nieuwe internationale groep innogy. Een innovatieve speler op de Europese energiemarkt, waarin de internationale activiteiten op het gebied van duurzame energie, netwerken en retail zijn gebundeld. Essent is sinds seizoen 2011-2012 hoofdsponsor van FC Groningen.