Journalist Annegreet van Bergen te gast in kerk van Leegkerk

GRONINGEN – Annegreet van Bergen is zondag 9 oktober te gast tijdens de Culturele Zondag in de kerk van Leegkerk in Groningen. De journalist vertelt dan over haar boek “De Gouden Jaren”.

Annegreet van Bergen (1954) is econoom en werkt sinds 1982 als journalist. Ze schreef voor de Volkskrant en Elsevier. In 2000 verscheen haar bestseller De lessen van burnout, waarin ze haar persoonlijke ervaringen combineert met praktische adviezen. In 2010 publiceerde ze het indrukwekkende Mijn moeder wilde dood. Van het boek Gouden jaren, dat in augustus 2014 verscheen zijn inmiddels meer dan 200.000 exemplaren verkocht. Het werd genomineerd voor de Libris Geschiedenis prijs en de NS Publieksprijs en won de Hebban Publieksprijs 2015 voor het beste Nederlandstalige non-fictieboek.

De Gouden Jaren

Tijdens deze Culturele Zondag vertelt Annegreet van Bergen in de kerk van Leegkerk over haar boek De Gouden Jaren. Het boek vertelt het verhaal van de ongekende naoorlogse groei die ons leven op alle fronten heeft veranderd. De wekelijkse teil werd een dagelijkse douche, het papieren loonzakje een digitale bankrekening en de boterham met tevredenheid een broodje gezond. Vertrouwde beroepen verdwenen, nieuwe deden hun intrede. Wie had er in de jaren vijftig al gehoord van mondhygiëniste of activiteitenbegeleider?
Gouden jaren staat vol met herkenbare anekdotes, scherpe observaties en schitterende foto’s. Het laat zien hoe compleet anders ons leven er een halve eeuw geleden uitzag en dat we rijker zijn geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden.

Culturele Zondag

Voor het vierde jaar organiseren Bijzondere Locaties Groningen en De Culturele Onderneming culturele zondagmiddagen in de middeleeuwse kerk van Leegkerk, aan de rand van de stad Groningen. Tijdens deze Culturele Zondagen komen zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod. Gasten die eerder in Leegkerk waren zijn onder andere Griet Op de Beeck, Auke Hulst, Wim Brands, Meindert Talma, Miranda van Kralingen, Frank Westerman en Mathijs Deen.
Kerk van Leegkerk. De middeleeuwse kerk van Leegkerk ligt aan de rand van Groningen, achter de wijk Gravenburg. De kerk is in 2013 verbouwd naar een ontwerp van awg architecten uit Antwerpen. In de kerk worden regelmatig concerten, lezingen en workshops georganiseerd.

Zondag 9 oktober 2016
Aanvang: 15:30 uur
Entree: 7.50 euro
Kaarten zijn online verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda.
Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij Boekhandel Godert Walter (Oude Ebbingestraat 53) en boekhandel Van der Velde (Akerkhof 45-47).